ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR!”

  ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR!”

"Türkiye ekonomisinin SOS verdiğini" gözler önüne serdi. "

Saadet Partisi İl Başkanı Ömer TAŞKIN, Hükümetçe açıklanan ‘tasarruf tedbirleri’ paketi ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı. TAŞKIN açıklamasında; “Başbakan Ahmet Davutoğlu "Ekonomik Yapısal Dönüşüm Paketi"nin ikincisini açıkladı. Açıklanan bu “Kamu Harcamalarının Rasyonelleştirilmesi”, yani “tasarruf” eylem planı, ekonomi için alarm zillerinin çaldığını, "Türkiye ekonomisinin SOS verdiğini" gözler önüne serdi. Açıklanan tasarruf planı, 12 yıl boyunca dünyadaki “ucuz dövize” yüksek faiz vererek Türkiye’ye getirilen “sıcak para”ya güvenerek bol keseden harcama döneminin sürdürülemeyeceğinin itirafıdır. Çarpık ekonomi yönetimi ve hesapsız harcamalarla ekonominin ayakta duramayacağının ifşası olan planda, adeta mevcut iktidarın önceki 3 döneminin kabahatleri bir bir listelenmiştir.

Neymiş efendim;

Harcamalar gözden geçirilecekmiş, TOKİ Projeleri Mercek Altına Alınacakmış, Toplu alım yöntemine geçilecekmiş, Taşıt kullanımına “tasarruf bilinci anlayışı” getirilecekmiş, TOKİ’ye Yakın Takip uygulanacakmış, Kamuda “Sağlıklı” Taşıt Envanteri çıkarılacakmış, Sağlık Dışında Döner Sermaye Kaldırılacakmış, Personel Alımına Kısıtlama Getirilecekmiş, Kamu Binaları İçin Tasarruf Plânı Hazırlanacakmış, Sokak Lambaları kısılacakmış, Bütün Bunlardan Öncelikli Amaç Harcamaları Kısmakmış.

Demek ki;

-12 yıl boyunca harcama planları verimsizlik, savurganlık ve israf üzerine kurgulanmış.

-12 yıl boyunca ödenek aktarım mekanizması yanlıştı, yeterince izleme ve denetleme yapılmamıştı.

-12 yıl boyunca ihtiyaçların tedarikinde büyük yanlışlar yapıldı.

-12 yıl boyunca kamu taşıtlarının ediniminde kuralsızlık, kuraldı.

-Demek ki; tasarruf tedbirlerinde sokak lambalarına kadar inildiyse, durum çok vahimdir.

İyi de sormazlar mı, dün neden tasarruf etmediniz, neden israfı önlemediniz diye. Ekonomi Bakanlığı sadece 2014 yılında araç kiralama ve sürücü hizmeti karşılığı 1 milyon 408 bin lira harcadığını açıkladı. Bunun hesabını kim soracak. İsraf yapılmıştır, ‘şimdi bunu önlemek için tedbirler alıyoruz’ deyip geçiştirecek miyiz?

Ayrıca, bu bütçeyle dönüşüm projelerini gerçekleştirmek mümkün görünmüyor. Çünkü 2015 bütçesi, faiz, zam ve yeni vergiler üzerine oluşturulmuş yamalı bohça gibidir. 12 yılda 600 milyarın üzerinde faiz ödemesi yaptınız. Bu faiz hangi kurum ve kuruluşlara, kişilere ödendi. Bunu öğrenmek bu milletin hakkıdır. Sizler tasarruftan bahsedecekseniz, önce bunun hesabını vermelisiniz.

Saadet Partisi olarak Hükümeti yakından takip ediyor ve uyarıyoruz. Faiz politikasını, borçlanma politikasını terk edin. Öz kaynaklarımıza yönelin. Bu ülke zengin bir ülkedir, unutulmamalıdır ki borç alan emir alır.” dedi. 

        



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı